Er sammensat ud fra tre områder; ekspertise inden for den kommunale sektor, AI og datasikkerhed. De tre ben dækker til sammen arbejdet med vores kerneopgave, som er at understøtte hjælp og behandling til udsatte børn og unge inden for det specialiserede børne- og ungeområde.
Vi har et formelt samarbejde med Alexandra Instituttet, som rådgiver og hjælper os med at designe sikre AI-modeller, der kan håndtere personfølsomme data.
Vi har i dag partnerskaber med to kommuner med fokus på børne- og ungeområdet, og er i den afsluttende forhandling med flere. Ambitionen er at rulle vores AI-model ud til også at hjælpe inden for almenområdet, specialområdet, det specialiserede voksenområde og børne- og unge psykiatrien.
En af de største udfordringer i arbejdet med udsatte borgere er ofte, at indsatsen bliver fragmenteret på tværs af flere fagområder. Med anvendelse af AI kan vi skabe et integreret dataflow og en samlet forståelse af borgerens rejse gennem forskellige systemer fra almenområdet til psykiatrien.
Ved at sikre, at der er en rød tråd i forløbet, og at vigtig information ikke går tabt mellem sektorer, kan AI bidrage til, at borgeren oplever en mere sammenhængende og helhedsorienteret støtte. Ud over behandling af symptomer vil tilgangen også adressere de underliggende problemer mere effektivt, end tilfældet er i dag.
MAI LIFE vil bidrage til, at flere børn, unge og voksne i udsatte positioner får en bedre fremtid med social tryghed, uddannelse og job. Det skal ske gennem AI-drevne data, der giver bedre muligheder for rette indsatser, effektfulde resultater og øget retssikkerhed til gavn for udsatte børn og unge.
Projektet gennemføres med afsæt i AI-partnerskaber med kommuner, regioner, leverandører af sociale ydelser og vidensinstitutioner.
Partner og bestyrelsesformand
Juridisk rådgiver
Senior rådgiver
Professor i sociologi på CBS
Bestyrelsesmedlem
Datasikkerhed og GDPR
Specialist i specialiserede socialområde
AI-Produktudvikling